Kemençe

Alkan_212

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar katip şadinin kemençesi nedir ? Onun çıkarttığı yankıyı çımartamıyorum kemençem uygun deil sanırım. Taksim , tamzara vs kalın teli yankılı en iyi hangi kemençe çıkartır ?

Alotii

Üye
Kayıtlı Üye
Katip Şadi üstadımızın kemençesi 150 yıllık ardıç ağacından ağaçtan dolayı olabilir

atmaca28

Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar katip şadinin kemençesi nedir ? Onun çıkarttığı yankıyı çımartamıyorum kemençem uygun deil sanırım. Taksim , tamzara vs kalın teli yankılı en iyi hangi kemençe çıkartır ?

Görele tarzı kemençelerden bahsediyorsun. Görele kemençesi, yüreğe dokunan ağır havalarıyla bilinir .
Katip Şadi, kemençesini Enver Topal Usta’dan aldı. Enver Usta, Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu Köyü’nün Orta Mahallesi’nde yaşıyor. Atölyesi köyün yukarısında, manzaralı bir yerde. Kemençelerini kargo ile gönderebiliyor. Bana da bir kemençe yapıyor, yakında inşallah hazır olacak.

Enver Topal, kemençelerini tamamen el işçiliğiyle, sadece keser ve iskarpela kullanarak üretiyor.

Ayrıca Katip Şadi, Şenel Dandin ve Mehmet Sırrı Öztürk gibi tanınmış sanatçılara da kemençe yapmış bir ustadır.